RWE Image

Clauscentrale C

Vergunning

De huidige vergunning van de Clauscentrale wordt geactualiseerd

Nadat in 2012 Clauscentrale C officieel in gebruik werd genomen, werd direct het plan opgevat om ook een Clauscentrale D te gaan bouwen. Deze installatie zou een kopie kunnen worden van Clauscentrale C: meerdere gasturbines, gekoppeld aan de stoomturbine installatie van de oude Clauscentrale A. Mocht de bouw van Clauscentrale D doorgang vinden, dan zou de ontsluiting van het Clauscentrale terrein ook aangepakt worden. Gemeente, provincie en RWE hadden daarover afspraken gemaakt.

De marktomstandigheden voor gascentrales verslechterden echter zo, dat al in 2014 werd besloten Clauscentrale C voor langere tijd in de mottenballen te doen. Na 4 jaar, in 2018 besloot RWE de Clauscentrale C weer tot leven te wekken en sinds 1 oktober 2020 is de centrale dan ook weer volop in bedrijf.

Weliswaar is de marktsituatie voor grote gascentrales verbeterd, maar om te investeren in nieuwe grote centrales te onzeker. Daarom heeft RWE nu definitief besloten het oorspronkelijk plan voor een Clauscentrale D te stoppen. En daarmee krijgt de ontwikkeling van een nieuwe ontsluitingsweg ook geen vervolg.

Actualisatie van de vergunning

Dit besluit betekent dat de huidige vergunning van de Clauscentrale niet meer past. Hierin is namelijk rekening gehouden met de komst van Clauscentrale D. Daarnaast is inmiddels ook wetgeving veranderd, waardoor de vergunning op punten verouderd is.

Binnenkort gaat RWE daarom de provincie Limburg vragen de vergunning te actualiseren zodat deze de huidige situatie beschrijft: Clauscentrale C met ondersteunende installaties.
Zodra dit is gebeurd leest u daar meer over op deze pagina.

Clauscentrale BouwApp | RWE in de Benenlux

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Clauscentrale

Moderne aardgasgestookte centrale en nabijgelegen waterkrachtcentrale

Lees verder

Toekomstvisie

Welke bedrijfsactiviteiten zijn in de toekomst mogelijk op het terrein?

Lees verder

Zonnepark Claus

De Clauscentrale gaat voor duurzame elektriciteit.

Lees verder