Health & Safety

Our MISSION is ZERO

‘MISSION ZERO’ is de naam van het RWE Generation programma dat ons helpt onze veiligheid performance te verbeteren. Het programma is in 2019 geïntroduceerd en wordt regelmatig aangepast, uitgebreid en voortdurend intern gecommuniceerd. Ook voor contractors is de campagne een onontkoombaar element bij de uitvoering van werkzaamheden.

We respecteren de mensen die voor ons werken

We kunnen niets minder accepteren dan dat wij ervoor zorgen dat de mensen die voor ons werken, van externe firma’s of eigen medewerkers, na het werk weer gezond naar huis en hun naasten gaan. Wij werken veilig of niet. Er is geen andere optie. Het is onze overtuiging dat elk incident, groot of klein, te voorkomen is. Want dat is onze missie, naar nul incidenten. Dat is Mission Zero.

Een bedrijf dat de veiligheid op orde heeft, presteert beter. Good HSE is good business.

Onze ambitie is om het beste energieproductiebedrijf te zijn

Hoe we dat gaan doen? Door te doen wat we afspreken, zonder daarvan af te wijken. Iedereen kent de regels en procedures en houdt zich daaraan. En door veiligheid simpel te maken, door onze procedures eenvoudiger en duidelijker te maken.

12 Life Saving Rules

Zo hebben we de belangrijkste veiligheidsregels samengevat in 12 Life Saving Rules. Aan deze 12 regels dien je je altijd en overal te houden. Heel simpel.

In deze animatie kun je zien hoe simpel en voor de hand liggend ze zijn.

 


Behaviours

Een volgende uitwerking van Mission Zero zijn de vier Behaviours. 

RWE Image

Bij RWE geldt

Goede voorbeelden en initiatieven op het gebied van veiligheid worden gewaardeerd, het niet naleven van de regels en afspraken heeft consequenties. Dat zorgt voor duidelijkheid en vooral voor meer veiligheid.

Daarom: 

  • ZERO - letsel voor onze medewerkers, contractors en bezoekers
  • ZERO - excuses voor onveilig gedrag 
  • ZERO - impact voor onze families & gemeenschappen 
  • ZERO - compromissen op Life Saving Rules

We willen naar NUL incidenten: Mission Zero.