Health & Safety

De afdeling H&S staat voor Health & Safety, voor Gezondheid en Veiligheid

Onze inzet voor gezondheid en veiligheid is een blijk van respect en waardering, niet alleen voor onze eigen medewerkers, maar ook die van onze leveranciers en serviceproviders.

Iedereen die voor RWE werkt, moet net zo gezond naar huis gaan als hoe hij of zij aan de werkdag begon. We willen ervoor zorgen dat onze partnerbedrijven hetzelfde veiligheidsbegrip hanteren als wij, want alleen samen kunnen we succesvol zijn in het creëren van een gezonde én veilige werkomgeving.

Om de gezondheid én veiligheid op het werk te verbeteren zijn er bij RWE talloze maatregelen en initiatieven om deze continu en duurzaam te verbeteren. Een belangrijk voorbeeld hiervan zijn de zogeheten Life Saving Rules die vanuit het Mission Zero-programma zijn opgesteld.

Uitgangspunten van de H&S-afdeling

  • De afdeling biedt ondersteuning, aan alle medewerkers en serviceproviders, bij de interpretatie én praktische uitvoering van het RWE Health &Safety Beleid.
  • De afdeling geeft, hands-on, advies om te komen tot een veilige én gezonde werkplek waarbij de Arbeid hygiënische strategie altijd het uitgangspunt zal zijn.
  • De afdeling geeft ondersteuning bij incidentonderzoeken en veiligheid gerelateerde trainingen.
  • De afdeling onderhoudt nauwe contacten met alle belanghebbende partijen zoals Human Resources, vertegenwoordigers van de Ondernemingsraad en andere Safety-experts binnen het bedrijf op het gebied van proces-, explosie- en elektrotechnische veiligheid.