RWE Renewables GmbH

RWE realiseert eerste grondgebonden zonnepark Nederland

  • Zonnepark van 14 MW wordt in Kerkrade gerealiseerd
  • Inbedrijfname zonnepark gepland voor 2021

Essen, 3 September 2020

RWE Image

"Nederland is voor RWE een van de kernmarkten voor zonne-energie in Europa. Daarom ben ik blij dat alle verkeerslichten op groen staan om te beginnen met de bouw van zonnepark Kerkrade - ons eerste grondgebonden zonnepark in Nederland. Het zonnepark zal groene stroom opwekken voor het equivalent van bijna 4.000 Nederlandse woningen en een substantiële bijdrage leveren aan het behalen van de regionale klimaatdoelstellingen".

Katja Wünschel, COO Wind Onshore & Solar PV Europe & APAC bij RWE Renewables

RWE maakt goede vorderingen met de uitbreiding van zonne-energieactiviteiten. Nadat het bedrijf onlangs de bouw van zonneparken in de VS, Canada en Spanje afrondde, is het nu begonnen met de bouw van het eerste grondgebonden project in Nederland. Het zonnepark Kerkrade heeft een capaciteit van meer dan 14 megawatt (MW) en draagt bij aan het versterken van duurzame energieproductie van RWE in Nederland.

Het Nederlandse bedrijf Volta Solar is als dienstverlener van RWE verantwoordelijk voor alle bouwwerkzaamheden. Het bedrijf treft op dit moment voorbereidingen op de 12 hectare grote bouwplaats, zodat installatie van de draagconstructies voor de zonnepanelen in oktober kan starten. De installatie van de meer dan 36.000 zonnepanelen volgt begin volgend jaar en de ingebruikname van het zonnepark is gepland voor het begin van de zomer van 2021.

"We willen in Nederland een substantiële zon-portefeuille opbouwen en hebben al verdere groeimogelijkheden veilig gesteld door samen te werken met lokale ontwikkelaars, zoals Volta Solar. Daarnaast profiteren we van de marktexpertise van onze bestaande onshore-windactiviteiten en kijken we naar mogelijkheden om zonneparken nabij onze onshore-windparken te ontwikkelen", legt Wünschel uit.

RWE exploiteert in Nederland al zeven onshore windparken met een totaal vermogen van ongeveer 300 MW, waaronder windpark Zuidwester dat bestaat uit 12 onshore windturbines van elk 7,5 MW. Daarnaast bouwt het bedrijf momenteel vier nieuwe onshore windparken met een totaal vermogen van meer dan 115 MW.

Wat betreft verdere investeringen in zonne-energie is RWE bezig met de ontwikkeling van projecten in verschillende landen in Europa en Noord-Amerika met een totaal vermogen van meer dan 5 gigawatt.

Downloads

Verdere Mededelingen

RWE start werkzaamheden windpark Karolinapolder

15.02.2024

Lees verder

Resultaat metingen windpark N33

25.07.2023

Lees verder

Hernieuwbare energiesector slaat handen ineen voor duurzame productieketen

06.03.2023

Lees verder