Vragen over Eemshydrogen?
Neem contact op via ons:
Eemshydrogen is een waterstofproject van RWE in Noord-Nederland. Het plan is om een elektrolyser te bouwen voor de productie van groene waterstof op het terrein van de Eemshavencentrale. Groene waterstof maak je met behulp van duurzame energie uit wind of zon. De geproduceerde groene waterstof kunnen we opslaan of transporteren naar eindgebruikers zoals de chemische industrie.
Groene waterstof is noodzakelijk voor een succesvolle energietransitie. Eemshydrogen kan bijvoorbeeld schone waterstof leveren aan de transportsector. Of aan de chemische fabrieken op het industrieterrein in Delfzijl, die veel waterstof nodig hebben. De groene waterstof zal deels de grijze vervangen en draagt zo bij aan de vermindering van de industriële koolstofemissies.
Capaciteit
CO₂ besparen
Huishoudens jaarlijks
Groeiende vraag naar groene waterstof; RWE produceert, distribueert en levert waterstof tegen de meest gunstige voorwaarden
RWE loopt niet alleen voorop bij de ontwikkeling van een waterstofinfrastructuur, maar zal het duurzame gas ook op grote schaal beschikbaar maken voor klanten in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.
Is uw bedrijf op zoek naar een professionele bedrijfsoplossing om de wereld van waterstof te betreden? Neem dan contact met ons op. Het team van experts van RWE zal binnenkomende aanvragen snel verwerken en de beste en meest duurzame oplossing bieden voor het gebruik van gecertificeerde* groene waterstof voor elke individuele behoefte.
* De certificering zal worden uitgevoerd zodra alle wettelijke vereisten van de EU-Commissie bekend zijn gemaakt.
In deze visual zijn de componenten van groene waterstof in onze Eemshydrogen fabriek schematisch weergegeven.
Door het leveren van groene waterstof aan klanten zal Eemshydrogen de industriële klanten in de regio – en daarbuiten – in staat stellen om CO2-emissiereducties te realiseren.
Afbeelding is indicatief.
Klik op de afbeelding om te vergroten
Anders dan bij zonne- of windenergie is waterstof niet afhankelijk van het weer. We kunnen waterstof namelijk opslaan en gebruiken op momenten dat we het nodig hebben. Dus ook op windstille en bewolkte dagen. De elektrolyser die we gaan bouwen voor de productie van groene waterstof, krijgt een capaciteit van maximaal 50 megawatt. De groene waterstof die de elektrolyser straks produceert, kan tijdens de duur van het project meer dan 250.000 ton CO2 besparen. Dat is te vergelijken met de CO2 uitstoot van dertien duizend huishoudens in een jaar.
We lopen graag voorop in de ontwikkeling van groene waterstof en hebben de kennis en de mogelijkheden in huis om het te produceren. Een mooi voorbeeld is de elektrolyser-locatie in Lingen (Duitsland).
Met het project Eemshydrogen dragen we bij aan de schaalvergroting van de productie van groene waterstof.
Waterstof is cruciaal in de energietransitie, omdat het schoon is en energieopslagmogelijkheden biedt. Wij beantwoorden graag jouw vragen over waterstof en over onze projecten.