RWE Generation SE

Roger Miesen draagt het management van RWE Generation over aan Nikolaus Valerius

RWE Image

Essen, 28 maart 2024

Zoals eerder aangekondigd, vindt er vanaf komende zondag een directiewisseling plaats bij RWE Generation: Roger Miesen beëindigt op 31 maart zijn succesvolle carrière en gaat met pensioen. Zijn opvolger als CEO van RWE Generation is Nikolaus Valerius, die op 1 april in functie treedt.

Markus Krebber, CEO van RWE AG: "Na 15 jaar succesvol bij RWE te hebben gewerkt, begint Roger zondag aan een nieuwe levensfase. Hij heeft al lang de wens uitgesproken om met welverdiend pensioen te gaan. RWE heeft veel aan hem te danken. In de loop der jaren heeft Roger zich volledig ingezet voor het beheer van onze gas-, steenkool/biomassa- en waterkrachtcentrales bij RWE, was hij verantwoordelijk voor de divisie Kernenergie en nam hij in 2018 het stokje over als CEO van RWE Generation. In de afgelopen jaren heeft hij het flexibele internationale energiecentraleportfolio van RWE Generation consequent voorbereid om geleidelijk klimaatneutraal te worden. Roger heeft elk van zijn rollen met enorme passie vervuld. Ik heb met veel plezier met hem samengewerkt.

Nikolaus Valerius treedt nu in de succesvolle voetsporen van Miesen. Valerius heeft de uitdagende taak om vooral de nieuwe technologieën bij RWE Generation verder te ontwikkelen, d.w.z. gasgestookte centrales die klaar zijn voor waterstof, de productie van groene waterstof en batterijopslag. Ik ben erg blij dat hij het management van RWE Generation overneemt als een andere bewezen expert met uitstekende kennis van de energie-industrie."

Valerius heeft sinds 1995 een aantal functies bekleed bij RWE. Van 2017 tot 2023 was hij lid van de Raad van Bestuur van RWE Power, waar hij verantwoordelijk was voor de divisie Nuclear Energy. Sinds juni 2023 is hij lid van de Raad van Bestuur van RWE Generation als Chief Operating Officer (COO). Een overzicht van zijn vorige functies vindt u hier.

Downloads

Verdere Mededelingen

RWE ontvangt subsidie voor Eemshydrogen-project om elektrolyser van 50 megawatt te bouwen voor de productie van groene H2

29.04.2024

Lees verder

RWE breidt zijn groene portfolio aanzienlijk uit in het boekjaar 2023 en vermindert tegelijkertijd de CO2-uitstoot met 27 procent

14.03.2024

Lees verder

RWE maakt winnaar van wereldwijde innovatiewedstrijd bekend

27.02.2024

Lees verder