RWE Generation SE

Wijzigingen in Raad van Bestuur RWE Generation

RWE Image
RWE Image
  • Roger Miesen verlaat RWE Generation eind maart 2024 op eigen verzoek
  • Nikolaus Valerius wordt per 1 april 2024 de nieuwe Chief Executive Officer (CEO) van RWE Generation
  • Marinus Tabak treedt toe tot de Raad van Bestuur als nieuwe Chief Operating Officer (COO)

Essen, 12 Januari 2024

Roger Miesen, Chief Executive Officer (CEO) van RWE Generation SE, heeft besloten RWE eind maart te verlaten en daarmee ook zijn carrière te beëindigen. Roger Miesen is Nederlander en werkt sinds 2009 bij RWE. Hij is een gerenommeerde energiedeskundige die in de loop der jaren leiding heeft gegeven aan de gas-, steenkool/biomassa- en waterkrachtcentrales en verantwoordelijk is geweest voor de kernenergiedivisie. In 2018 werd hij CEO van RWE Generation. In de afgelopen jaren heeft Miesen zeer consequent de internationale portefeuille van energiecentrales van RWE Generation voorbereid op de stapsgewijze overgang naar net zero, en de activiteiten van de RWE Group op het gebied van waterstof en grootschalige batterijopslag verder uitgebouwd.

Nikolaus Valerius wordt de nieuwe CEO van RWE Generation. Hij is sinds juni vorig jaar lid van de Raad van Bestuur van RWE Generation als Chief Operating Officer (COO). Van 2017 tot 2023 was Valerius lid van de Raad van Bestuur van RWE Power, verantwoordelijk voor de kernenergiedivisie van het bedrijf. Daarvoor werkte hij bij RWE in verschillende leidinggevende functies, onder andere als Managing Director voor alle steenkool/biomassa en gasgestookte energiecentrales van het bedrijf in continentaal Europa. Valerius werkt sinds 1995 bij RWE.

Met ingang van 1 april 2024 zal Marinus Tabak Valerius vervangen als COO. De Nederlander is al vele jaren leidinggevende bij RWE en heeft een schat aan ervaring. Van 2017 tot 2021 was hij directeur van de RWE Eemshavencentrale in Nederland. Sinds 2021 is hij directeur Central Asset Management, de afdeling die werkt aan standaardisatie en operational excellence tussen technologieën en afdelingen.

Nu de Commissie Personeelsplanning van RWE Generation een besluit heeft genomen over de veranderingen aan de top van het bedrijf, is de volgende stap de goedkeuring door de Raad van Commissarissen eind februari.

Downloads

Verdere Mededelingen

Roger Miesen draagt het management van RWE Generation over aan Nikolaus Valerius

28.03.2024

Lees verder

RWE breidt zijn groene portfolio aanzienlijk uit in het boekjaar 2023 en vermindert tegelijkertijd de CO2-uitstoot met 27 procent

14.03.2024

Lees verder

RWE start bouw van grootschalig batterijopslagproject in Nederland

07.02.2024

Lees verder