RWE Offshore Wind GmbH

Jongeren enthousiasmeren voor de energietransitie: RWE wordt partner van wetenschapstruck ‘Jouw Energie van Morgen’

RWE Image

19.12.2023

Hoe krijg je scholieren enthousiast over wetenschap, techniek en de energietransitie? De wetenschapstruck van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), faculteit Science and Engineering, is sinds 2005 op pad om dat te bereiken. RWE is vanaf 1 januari 2024 partner van de truck, want een belangrijk onderdeel van het OranjeWind Knowledge programma is zorgdragen voor voldoende geschoold personeel, nu én in de toekomst.

Jouw Energie van Morgen-wetenschapstruck

Waar komt onze elektriciteit vandaan in 2030? Hoe verwarmen we onze huizen in 2040? Rijden er nog auto’s in 2050? De antwoorden op deze vragen zijn helemaal niet vanzelfsprekend. De toekomstige energievoorziening is een belangrijke uitdaging.

De Faculteit Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Gasunie en per 1 januari ook RWE, dagen scholieren uit om mee te denken over bruikbare oplossingen voor de energie van morgen. Dit gebeurt in en rond de Jouw Energie van Morgen-wetenschapstruck, waarmee langs basis- en middelbare scholen wordt gereisd om met scholieren de toekomst te verkennen. Samen met het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) wordt ook een lesprogramma over het thema Kunstmatige Intelligentie aangeboden.

Wetenschap en energie

De Jouw Energie van Morgen wetenschapstruck biedt een les- en practicum-programma aan met thema’s die nauw aansluiten bij vakken zoals natuurkunde, scheikunde, biologie, wiskunde, sterrenkunde, informatica en kunstmatige intelligentie. Bijvoorbeeld: maak je eigen zonnecel en doe mee aan de competitie om de hoogste opbrengst te genereren. Bouw een efficiënte windmolen. Reken mee aan scenario’s voor jouw energie van morgen.

Als partner van de truck wil RWE zorgen voor voldoende geschoold personeel voor de energietransitie. Dit is één van de pijlers van het OranjeWind Knowledge programma. Met het partnership deelt RWE ook zijn expertise op het gebied van energie opwekken als input voor het lesmateriaal.

Lees meer over de Jouw Energie van Morgen-wetenschapstruck op: www.jouwenergievanmorgen.nl