RWE Generation SE

Lancering Branchevereniging NLHydrogen

Lancering Branchevereniging NLHydrogen

Geertruidenberg, 25 mei 2023

Vandaag werd NLHydrogen, de nieuwe branchevereniging voor waterstof, in het Museum voor Beeld en Geluid in Den Haag in feestelijke sfeer gepresenteerd. Samen met de nieuwe directeur Alice Krekt heeft minister Rob Jetten van Klimaat en Energie de naam en het logo onthuld. RWE is medeoprichter van NLHydrogen.

NLHydrogen vertegenwoordigt bedrijven uit de hele waterstofketen. Er is aandacht voor zowel de afnemende sectoren als bedrijven die bij de productie en import van waterstof betrokken zijn. Met de lancering van de branchevereniging ontstaat een professionele organisatie met diverse leden, bestuur, staf en werklocatie. Dit past bij de snelle ontwikkeling van een waterstofeconomie in Nederland.

Presentatie en symposium
De bijeenkomst werd bijgewoond door ongeveer 150 mensen uit onder meer de verschillende sectoren, overheid en maatschappelijke organisaties. Na de presentatie van de naam, logo, website en socials volgde een symposium. Onder leiding van de dagvoorzitter gingen directeuren en voorzitters van diverse NGO’s en brancheorganisaties alsmede direct betrokken ministeries in op de grootste uitdagingen voor de uitrol van duurzame waterstof.

Verbindende rol

Waterstof speelt een cruciale rol in de energietransitie. De toepassingen zijn legio: waterstof kan dienen als halfproduct en energiedrager voor de industrie maar bijvoorbeeld ook als brandstof voor transport. Om de bedrijven die zich bezighouden met waterstof op weg te helpen in hun pionierswerk, is NLHydrogen opgericht. Voor meer informatie zie de website van NLHydrogen.

Waterstofprojecten bij RWE
Bij RWE werken we hard aan alles wat met waterstof te maken heeft. Van het produceren en opslaan tot het distribueren ervan. Zo bouwen we op grote schaal elektrolysers om waterstof mee te maken en breiden we onze wind-, en zonneparken uit, zodat die elektrolysers op groene stroom kunnen draaien. Ook werken we aan waterstofproductie op zee. Samen met partners uit verenigingen en bedrijven werkt RWE momenteel aan ongeveer 30 groene waterstofprojecten in Europa in verschillende demonstratie- en testfaciliteiten. In Nederland zijn dit er 4. Op onze website is meer informatie te vinden over deze waterstofprojecten.

Downloads

Verdere Mededelingen

Roger Miesen draagt het management van RWE Generation over aan Nikolaus Valerius

28.03.2024

Lees verder

RWE start bouw van grootschalig batterijopslagproject in Nederland

07.02.2024

Lees verder

Wijzigingen in Raad van Bestuur RWE Generation

12.01.2024

Lees verder