RWE Offshore Wind GmbH

RWE zoekt innovators voor systeemintegratie bij de Sustainable Industry Challenge

RWE Image

22.05.2023

RWE doet dit jaar mee aan de Sustainable Industry Challenge, een initiatief van Chemport Europe dat zich afspeelt in Noord-Nederland. RWE is op zoek naar innovaties die bijdragen aan systeemintegratie door middel van opslag, vermogensbeheer en elektrificatie. Inschrijven kan tot 16 juni en in november van dit jaar worden de winnaars bekend gemaakt.

De chemische industrie heeft dringend milieuvriendelijke materialen nodig die ontwikkeld kunnen worden door samenwerking met kennisinstellingen en bedrijven. Daarom is de Sustainable Industry Challenge bedacht, om startups en grote bedrijven met elkaar in contact te brengen om zo de uitdagingen van deze industrie aan te pakken. Startups die werken in de chemische industrie, energietransitie of recycling krijgen hiermee de kans om hun technologie te presenteren aan grote industriële bedrijven.

Levend lab

Onderdeel van RWE’s windpark op zee, OranjeWind, is het ‘OranjeWind Knowledge Programma’, waarbij innovatie verder gestimuleerd wordt. Daarom heeft RWE een challenge uitgezet op het gebied van systeemintegratie voor duurzame energie. In deze innovatie-uitdaging zoekt RWE naar systeemintegratie-innovatie op land voor verschillende industrieën. Dit omvat flexibele vraag, energieopslag, elektrificatie, robuustheidsverbetering en overdraagbare oplossingen. Het doel is om baanbrekende vooruitgang te boeken, een revolutie teweeg te brengen in de industrie en de weg vrij te maken voor een duurzame toekomst.

RWE biedt een ‘levend lab’ locatie waar innovaties getest kunnen worden, op één van de locaties waar voorzieningen zoals netaansluiting, demiwater, waterstof, CO₂ en chemicaliën voorhanden zijn. Gezocht wordt naar innovaties op het gebied van energieopslag, vermogensbeheer en elektrificatie, om zo de energietransitie verder te brengen.

Deelname en aanmelden

Aanmelden kan tot 16 juni, daarna zal een selectie plaatsvinden. Op 14, 15 en 16 november 2023 worden de winnaars van de challenge bekend gemaakt tijdens de finale.

Lees hier meer over de Sustainable Industry Challenge.